Så er Vild Med Vilje sæsonen slut for i år i Universitetsparken.
Ved en lærerig og meget hyggelig begivenhed var vi forleden henne og lave høslet på Vild Med Vilje Uni. Høslet betyder at slå græsset med le og fjerne det overskydende hø fra arealet.
Når vækstsæsonen er slut, er det vigtigt at få slået bevoksningen på området og fjernet det overskydende hø for at udpine jorden. Udpining lyder måske ikke så rart, men det er vigtigt fordi en af de største trusler mod biodiversiteten i Danmark er for høje koncentrationer af næringsstoffer. I byen er det særlig luftbåren kvælstof fra trafikken og fra landbruget der er problemet. Det favorisere nemlig næringselskende planter som f.eks. Stor nælde, agertidsel, svinemælk osv. frem for de mange planter der trives bedst i næringsfattig jord. Ved at lave høslet to gange årligt på et grønt område er muligt at øge biodiversiteten markant, med synlige resultater allerede efter 2-3 år.
Vi havde inviteret en række gode venner og samarbejdspartnere Vild Med Vilje, det var Gartnerformand Kim og Gartner Carsten fra Universitetsparken, Anne-Marie og Anders fra Biomedia, Anders fra Grøn Campus (KU), Nicholas fra CradlePeople og Mads fra LOS arkitekter.
Vi lagde ud med præsentation af projektet og alle involverede, hvorefter Rasmus holdt en tale om perspektiverne for projektet.
Så tog Anders fra Biomedia over og gav os alle en hurtig lektion i at slå med le.
Både det at slå med le og det at vælge den rigtige er en videnskab i sig selv
Nemt så det ud når han med ynde, præcision og hatten på plads, lagde græsset ned i smukke lige rækker.
Lidt sværere var det dog selv at tage fat på, men vi fik slået det hele uden at slå os selv eller hinanden. Her er Anne-Marie og Philip i gang
Her er det Nicolas og Anders der slår til
Philip med fuld swing i
Gartnerformand Kim skifter maskinerne ud med le for en eftermiddag
Philip i gang med at rive høet sammen
Vi nærmer os afslutningen, de sidste helligdage ordnes og høet rives sammen.
A job well done
Undervejs fik alle deltagere en god forplejning med både økologiske rodfrugte chips og hjemmeplukkede æbler med svale øko-øl til.
Som man kan på billederne var det en meget dejlig og farvestrålende efterårsoplevelse at lave høslet og afholde afsluningsgilde for Vild Med Vilje. Tak til alle jer der deltog!