Efterårets netværksmøder offentliggjort

Efteråret er over os, og vi er klar med et skarpt program af netværksmøder, der kan inspirere og klæde jer på med ny viden og erfaring fra fagfolk:

…….
Torsdag d. 3. oktober – 09:00 – 10:30
Netværksmøde: Kommuners nøgle til succes med Vild Med Vilje områder
 

Hvordan sikres opbakning og forståelse for biodiversitetsprojekter på kommunale arealer? Dette emne bliver ofte bragt op blandt Vild Med Viljes medlemskommuner. Selvom der er opbakning både politisk og hos befolkningen, mødes kommuner stadig af borgere der er kritiske.

Til dette netværksmøde har vi inviteret Mikael Grejsen fra Vordingborg Kommune til at fortælle om hvordan de har forsøgt at imødegå kritik. Mikael fortæller om erfaring med to indsatser, der har været afgørende for kommunens succes med at give den vilde natur mere plads på kommunale arealer: borgerinddragelse og efteruddannelse af driftsmedarbejderne.

Vordingborg Kommune har gået et spadestik dybere både i forhold til inddragelse af borgere og med involvering og engagering af driftspersonalet. Hør om tiltag og få mulighed for at snakke med kollegaer fra andre kommuner om hvordan de har håndteret omstillingen til mere biodiversitet.

Mikael Grejsen er landskabsforvalter i Vordingborg Kommune og arbejder med borgerdialog, driftsplanlægning og udvikling af Vild med vilje tiltag i de offentlige grønne kommunale arealer.

Primær målgruppe: Ansatte i kommuner, forvaltere og planlæggere der arbejder med borgerinddragelse, f.eks. i boligorganisationer
Pris: Gratis for medlemmer og 500 kr. for ikke-medlemmer

Tilmeldingslink

…….
 
Torsdag d. 31. oktober – 09:00 – 10:00
Netværksmøde: Indsamling, brug og deling af data fra naturprojekter
 

I flere urbane naturprojekter bliver der indsamlet data og lavet overvågning af arter; en tendens der formentlig vil være stigende de kommende år. Vild Med Vilje inviterer til en samtale om hvordan man indsamler, bruger og deler data, i forhold til kunder og projekter. Dels vil vi dykke ned i nye metoder, fælles platforme og metoder, men samtalen giver også plads til snakken om hvordan man som konsulent kan håndtere, når virksomheder stiller spørgsmål ved om den indsamlede data må gøres offentlig tilgængelig, eks. på arter.dk. Hvilke dilemmaer er der ved at offentliggøre data? Hvorfor er det vigtigt at dele data? Er det relevant og interessant at dele data?

Vi har inviteret et par af Vild Med Viljes leverandører til at komme med eksempler på arbejdet med indsamling, brug og holdninger til deling af data de har mødt hos virksomheder:
Hanne Henriksen, biolog, er ejer og rådgiver hos Mols Consulting, som bl.a. laver overvågningsopgaver både på offentlige og private arealer.
Rasmus Vincentz, bestyrelsesmedlem i Vild Med Vilje og direktør i konsulentvirksomheden Habitats.

Primær målgruppe: Rådgivere, konsulenter og folk der arbejder med data i bynatur

Pris: Arrangementet er gratis for medlemmer. Prisen for ikke-medlemmer er 500 kr

 
 
…….
 
Torsdag d. 21. november kl. 9.00 – 11.00
Netværksmøde: Assisteret spredning; brug af lokale frøkilder til naturgenopretning
 

På dette netværksmøde stilles der skarpt på assisteret spredning. Hvordan forener man faglighed, etik og praktik, når man ønsker at arbejde med udsåning af lokale frøkilder. Hvad kan lade sig gøre? Hvordan kan det gøres? Hvornår skal man prioritere at bruge ekstra ressourcer på indsamling af lokale frø, frem for at købe frø? Hvordan ser vi på de etiske spørgsmål om spredning af frø både i byer og i større naturområder?

Oplæg ved to af danmarks førende eksperter:
Frederik Møller, er ansat i Den Danske Naturfond og frivillig projektkoordinator i Allindelille Fredskov. Frederik har erfaring både med større og mindre skala naturprojekter, og vil fortælle om erfaringer med assisteret spredning fra bl.a. Allindelille Fredskov på Midtsjælland, Fedtmosen i Gladsaxe/Storkøbenhavn og Hammer Bakker nær Aalborg.

Carsten Horup, ansat i Vordingborg Kommune, projektleder på EU Life projektet på Knudshoved Odde. Carsten fortæller om succesen med assisteret spredning Knudshoved Odde ved brug af lokale hjemmehørende plantearter. Dette er et storskala projekt, hvor over 100 hektar landbrugsjord er konverteret til blomstrende overdrev ved hjælp af storskala-høst og udsåning af karakteristiske plantearter.

Primær målgruppe: Naturforvaltere, planlæggere, driftsfolk med interesse for udsåning, frøs oprindelse og assisteret spredning

Pris: Arrangementet er gratis for medlemmer. For ikke-medlemmer er prisen 500 kr

Tilmeldingslink