Den 3. maj fik Tåsinge Plads nogle særlige møbler, der booster biodiversiteten og samtidigt giver mulighed for leg, bevægelse og siddepladser.
Det startede med, at Philip meget tidligt om morgenen tog op til Nøddebo i Gribskov, for at hente nogle særligt udvalgte træstammer, som udmærker sig ved slet ikke at være friske. Faktisk blev Skovskolen mistænkelige, da vi udbad vi os de ældste og mest rådne stammer, og troede nok vi lavede telefonfis, da vi endda krævede at de helst også skulle være svampebefængte. Men sagen er netop den, at træ som langsomt forgår, undervejs giver levesteder til et væld af insekter og svampe. Som man siger ’den enes død er den andens brød’.
I samarbejde med Anders Neergaard fra Skovskolen fik Philip valgt nogle flotte Lindetræsstammer. Lindetræet udemærker sig ved, at være et særdeles hjemmehørende træ, og med rødder mere end 9500 år tilbage i Danmarkshistorien, hilser det os både fra fortiden og fra skovens friskhed.
Med vognmanden Johnnys hjælp, blev træerne bugseret fra skoven til Østerbro.Stammerne blev lagt klar på trucken, og fragtet mod Tåsinge Plads.
Ved ankomsten måtte maskuline mænd og kraftfulde maskiner føje sig efter arkitektens blik for æstetik, da stammerne skulle placeres. Lise dirigerede seancen, og sammen fik hun og Johnny lagt stammerne efter alle kunstens regler.
Straks efter stammerne var på plads, blev de benyttet til hvil af et par forbipasserende Skt. Kjelds borgere, samt en enkelt hund der var hurtig til at markere dem som sine. Det viste sig siden, at også stammernes bark var til stor glæde for aktivitetshungrende hundekæber.
Susanne og Philip fik sig også et velfortjent hvil på stammerne oven på morgenens strabadser.
Nu er de gamle lindestammer blev en del af Tåsinge Plads, og mens de giver siddepladser og lyst til leg, forgår de i deres eget astadige tempo til glæde for et mylder at mikroliv, og passer på den måde fantastisk ind i tankerne bag Vild Med Vilje.