Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Netværksmøde: Assisteret spredning; brug af lokale frøkilder til naturgenopretning

november 21 @ 09:00 - 11:00

På dette netværksmøde stilles der skarpt på assisteret spredning. Hvordan forener man faglighed, etik og praktik, når man ønsker at arbejde med udsåning af lokale frøkilder. Hvad kan lade sig gøre? Hvordan kan det gøres? Hvornår skal man prioritere at bruge ekstra ressourcer på indsamling af lokale frø, frem for at købe frø? Hvordan ser vi på de etiske spørgsmål om spredning af frø både i byer og i større naturområder?

Oplæg ved to af danmarks førende eksperter:
Frederik Møller, er ansat i Den Danske Naturfond og frivillig projektkoordinator i Allindelille Fredskov. Frederik har erfaring både med større og mindre skala naturprojekter, og vil fortælle om erfaringer med assisteret spredning fra bl.a. Allindelille Fredskov på Midtsjælland, Fedtmosen i Gladsaxe/Storkøbenhavn og Hammer Bakker nær Aalborg.

Carsten Horup, ansat i Vordingborg Kommune, projektleder på EU Life projektet på Knudshoved Odde. Carsten fortæller om succesen med assisteret spredning Knudshoved Odde ved brug af lokale hjemmehørende plantearter. Dette er et storskala projekt, hvor over 100 hektar landbrugsjord er konverteret til blomstrende overdrev ved hjælp af storskala-høst og udsåning af karakteristiske plantearter.

Primær målgruppe: Naturforvaltere, planlæggere, driftsfolk med interesse for udsåning, frøs oprindelse og assisteret spredning

Pris: Arrangementet er gratis for medlemmer. For ikke-medlemmer er prisen 500 kr

Klik her og tilmeld dig

Detaljer

Dato:
november 21
Tidspunkt:
09:00 - 11:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Virtuelt møde
2500

Arrangør

Arrangør: Vild Med Vilje